Brandtornet i Carmel

Vi drog iväg på utflykt till ett berg igår. Först ”hikade” vi nån kilometer upp i ganska brant lutning och destinationen var toppen där det stod ett gammalt brandtorn. Tornet var 25 meter högt (men kändes MYCKET högre) och har använts sedan 1940-talet som utkikstorn för bränder runt om i bygden. Man kan förstå varför när man klättrade upp i tornet. Utsikten var vidunderlig! Carmel ligger en dryg timmes bilfärd från New York City och man kunde se skyline:en av Manhattan från toppen!

Sen vandrade vi tillbaka till bilen och åkte iväg och handlade middag. Det blev cheeseburgare med extra allt och riktig champagne. Sämre kan man onekligen ha det.

2 reaktioner till “Brandtornet i Carmel

  1. En timme från smeten och det är ödemark! Helt otroligt. Visserligen så i många storstäder, men ändå. Smacka dit en höghastighetsjärnväg och timmen har krympt till mindre än hälften och vips finns prisvärda tomter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s