Fotografiska!

Kultur och coffee mornings – det är tydligen mitt nya jag? Idag var jag tillsammans med några vänner på Fotografiska museet som precis öppnat här på Manhattan. Väldigt olika utställare…men som alla väckte intensiva samtal hos oss fyra som var där.

Könsroller, hur man ”alltid” porträtterar kvinnor/män, Super Bowl-framträdandet, vad gör vi med jorden, pengar…utställningen väckte MYCKET.

Från skogsbranden i Sverige förrförra sommaren.

Sen var jag och Nelle till tandläkaren men tyvärr kunde inte hennes tandställning sättas på idag heller. Hon måste dra 4 tänder nere innan den kan sättas på uppe. Suck! Har bokat tid nästa vecka till det. Givetvis hos en ”dental surgeon” för gud förbjude att en tandläkare skulle göra mer än en sak. Den här tandläkaren kan sneda tänder. Inte laga. Inte dra. Arbetar endast inom sitt egna område. Det här landet är fullt av specialister som alla cashar in på försäkringen. Hur dåligt vi än kan tycka att det är i Sverige ibland så skulle man bara veta hur det är i andra länder…

Här tar vi hand om sneda tänder, inget annat.

Slutligen har vi ikväll bakat chokladbollar som Edward ska bjuda på i skolan i morgon. Då kom jag att tänka på vad de kallades när vi var små. Otänkbart! Avslutar kvällen med att le åt att vi kommit så långt ändå. Visst går det långsamt att ändra normer och attityder men det går.

Vad är godare, pärlsocker eller kokos? Jag röstar på kokos alla dagar i veckan!

6 reaktioner till “Fotografiska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s