The Frick Collection

Det är så tråkigt att man inte längre får fotografera på museum. Förstår inte heller varför så länge man inte använder blixt. Nåja.

Jag var på The Frick Collection idag tillsammans med Martin som vi lärt känna sedan vi flyttade hit. The Frick Museum har varit ett privat hem till familjen Frick som köpte ett helt kvarter mellan Madison avenue och 5th Avenue i början av 1900-talet. Sen rev de vad som stod där och byggde sitt hus för hisnande 3.000.000 dollar. Mycket pengar på den tiden. Sen tillkom inredning och konst… Familjen Frick flyttade in 1914 och Henry Clay Frick som var en stor samlare av konst, både måleri, skulptur och porslin bodde där till sin död 1919. Det är deras privata samling som visas i huset. Vi fick se Rembrandt, Vermeer, Renoir, Degas för att nämna några. Enligt audion som vi lyssnade på inne på museet var en Degas-målning av tre ballerinor en av Fricks favoriter. Min var definitivt Renoirs, La Promenade.

Det enda man fick fotografera var trädgården i mitten av huset.

Där stod en ängel från 1600-talet med en ganska modern gest av handen. Var det inte Kenneth Andersson som grävde guld i USA med denna gest?

Sen åt vi lunch och efter det gick jag hem och tvättade 6 maskiner tvätt!

I morgon kommer en kompis till Edward hit från Sverige/Mexico/Pennsylvania så då blir det fullt hus igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s