En lång promenad

14,3 km promenerade jag igår, det finns så otroligt mycket att se på Manhattan. Jag började med att gå till postkontoret för att skicka ett paket igen. Just precis, igen. I oktober skickade jag ett paket till mina kollegor på jobbet, en liten inflyttningspresent till det nya kontoret. Det kom tillbaka hit i onsdags, 3 månader senare.

På posten ryckte de på axlarna. -Jaha, nej, det kan vi inte göra något åt. Om du vill skicka det igen måste du köpa ny påse, ny försäkring och betala porto igen. -Men det kom ju aldrig fram, det ser ni ju? -Nej, tråkigt. -Så ni har inget ansvar, jag har ju betalat $14.25 för att skicka det till Sverige? -Nej, det är inte vårt problem. Blev galen och gick därifrån. Skickar med en kompis istället som ska till Stockholm.

Det var efter det jag började gå. Genom SoHo, Washington Square Park, Greenwich Village, längs Hudson, highline, Hudson Yards. Jag gick och gick och gick.

Tyckte det här byggprojekt var så häftigt. Ligger utanför The Standard Hotel i Meatpacking District. En hel ö som ska byggas på de här cementpålarna.

En oas på vattnet. Fint.

Passerade sedan Hudson Yards på vägen hem. Det börjar bli färdigt och är spektakulärt, tänk att man har ”råd” att bygga så här på Manhattan där allt handlar om pengar. Att använda mark för detta? Coolt.

Sen köpte jag mig ett par nya svarta jeans och gick hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s