Ute!

En liten seger, jag har varit ute idag! I förra veckan när vi var hos våra vänner i Williamsburg så bestämde jag tillsammans med mannen i den familjen att vi skulle gå med på en visning av Tenement Museum i East Village som New2UNIS anordnade. New2UNIS är skolans ”sociala klubb” för nya och gamla föräldrar som inte jobbar eller kanske jobbar deltid.

Tenement Museum är ett museum som visar historien om hur immigranter och migranter levde när de kom till USA, från slutet av 1800-talet till 1980-tal. Vi fick besöka en lägenhet där det efter kriget bott en polsk judisk familj, sedan migranter från Puerto Rico och på 1970-talet en kinesisk familj. Man fick inte fota inne i lägenheten men jag delar en länk om ni är nyfikna.

Det var roligt att se och vårt guide var duktig på att berätta. Likheterna till nutid och hur man ser på immigration var läskiga…

Nu ligger jag hemma i sängen helt skakig och kallsvettig. Jag kunde nog väntat en dag till med att gå ut men men, nu var ju det här bokat sen tidigare.

Nelle har stannat hemma från skolan idag med feber och huvudvärk så nu är det väl hennes tur.

Tillbaka i sängen igen.

2 reaktioner till “Ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s