Man ska vara rik

Efter julledigheten var jag nyfiken att se om de röjt undan julsakerna och fått in nåt nytt på mina secondhand-smultronställen så idag gick jag förbi två ställen som ligger här på 23rd St, ganska nära där vi bor.

Den första butiken hade gjort om hela butiken till en enda stor konstutställning (där allt var till salu såklart) och hade satt denna banan på dörren vilken jag tyckte var väldigt roligt.

Jag hade kunnat handla hur mycket konst som helst om det inte hade varit så dyrt. Många annorlunda och roliga verk, och ingen röd tråd eftersom allt är Thrift. Hade blivit en prefekt tavelvägg för en sisådär 10-15.000 kr.

Sen gick jag och käkade lunch på ett ställe där jag brukade gå och äta frukost med min väninna förra gången jag bodde här, Maison Kayser. Ett franskt ”fik” med jättegott kaffe. Hade glömt hur dyrt det var, en dagens soppa kostade $12 vilket var det billigaste på menyn. Den var förvisso god men en tomat- och paprikasoppa och lite bröd för drygt 100 spänn, det är ju inte klokt.

Lite kaffe på det och man har som vanligt ätit en tvåhundrakronorslunch.

Det gäller att vara rik i den här stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s