Middle School

Femman, sexan, sjuan och åttan är de årskurser som ingår i Middle School på vår skola. Tror kanske att det kan skilja sig lite från skola till skola men på barnens skola är det dessa år man pratar om när man pratar om Middle School. Jag har aldrig funderat så mycket över dessa år mer än att det är år som barnen ”ska igenom”.

I morse hade PTA bjudit in till föreläsning om just dessa år och hur man kan stötta sitt barn genom dessa ganska svåra år. ”Svåra år?, tänkte jag – ”så har jag aldrig tänkt om mellanstadiet”. Men så började jag fundera på vilka år det faktiskt handlar om här i USA, Åk 5-8. Det är ju år när det händer sjukt mycket i ett barns liv. Och som innehåller helt andra frågor än vårt svenska mellanstadium eller högstadium för den delen. Middle School innehåller allt som är svårt: Pubertet, navigera bland kompisar, pojkvän- flickvänsproblem, bråk med tidigare bästisen, akademiskt mycket högre krav, frigörelse, självbestämmande, autonomi…SÅ MYCKET!

Idag pratade kuratorerna och psykologen på skolan om detta och tipsade om en bok som de tyckte var läsvärd för både föräldrar och lärare. Tror jag ska försöka få tag på den. Lite key skills för mig som förälder skulle inte heller skada.

Skills.

2 reaktioner till “Middle School

 1. Ville bara berätta att jag precis läste ditt inlägg för min 15-åring… hon har 5 tuffa år (med sig själv) bakom sig men nu sedan förra vintern börjar spiralen äntligen gå uppåt igen! Det är alltid skönt att höra att man inte är ensam och att nu när hon börjar kunna se livet ”lite i backspegeln” inser att det är precis som du skriver – dessa år var ”för jävliga” helt enkelt 😉
  Tur också att det inte gäller alla..storasyster gled lite lättare dessa år!
  Kram

  Ps. Dina gubbar på väggen är underbara. Vilka fantastiska idéer du har!

  Gilla

  1. Ja det är inte lätt…vare sig för barn eller förälder. Som förälder vet man ju att det bara är en fas men ändå – smärtsamt. Smärtsamt att gå igenom och smärtsamt att titta på. Allt kan man inte hjälpa till med och förändra. Man kan bara finnas där. Tack för peppen med både tonåringar och konst. ☺️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s