Whitney Museum of American Art

Har äntligen besökt Whitney Museum!! Whitney ligger i Meatpacking District precis där High Line slutar söderut. Det är ett modernt museum i 8 plan som endast har amerikansk konst: målningar, installationer, videokonst, skulptur, hantverk – allt. Vi frågade en av personalen vad vi absolut inte får missa och hon svarade Hopper, cirkusen och den utställning som pågick nu.

Edward Hopper
Mera Hopper…

Utställningen som pågick just nu innehöll bland annat detta rum som var helt broderat i glaspärlor.

Elvisp i glaspärlor.

Enligt en konversation mellan en besökare och en av Whitneys guider så hade det tagit konstnären 5 år att färdigställa rummet. Det kan jag lätt tro på. Titta på detaljerna i köket. I glaspärlor!

Sen fanns det annan konst, bland annat detta…

Warhol
Lichtenstein

Den tavla som kanske fångade mig mest var denna ovan. Soldater tillsammans med kvinnor som kanske är prostituerade (?) och där kvinnorna är helt i kontroll över situationen. Märklig och sorglig på något sätt.

Skulle jag däremot fått ta hem ett enda konstverk hade jag valt detta.

När vi kom hem var vi heeeelt slut igen efter att ha varit ute i 6-7 timmar och gått. Då blev det hämtmat, film och ansiktsmask. Cirkusen, den kan jag berätta om en annan gång. Den fick Staffan Westerberg och ”Vilse i pannkakan” att framstå som helt normal…

God natt!

4 reaktioner till “Whitney Museum of American Art

  1. Häftigt museum… och rummet med/av glaspärlor var helt fantastiskt! Blir lite avis nu känner jag… annars föredrar jag helt klart tavlorna från igår av Jemima Kirke 🙂 Låter som härliga dagar tillsammans!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s