Banksy

Lite varstans i stan har det börjat att poppa upp julmarknader. Stånd där det säljs allt från hemgjord varm cider till smycken, väskor, mat och tomtar. Nu i helgen kommer också svenska kyrkan i New York att ha sin stora julmarknad och den kommer jag besöka i morgon. Men nu var det inte det jag tänkte berätta om.

2014 på hösten var min vän Noomi här på besök. Vi turistade såklart och bland annat så gick vi förbi ett stånd på gatan längs Central Park där någon sålde vad vi trodde var Banksy-kopior. De kostade $60 styck och vi stannade kort och tittade men tyckte det var dyrt för ett papper med ett tryck. På kvällen sedan såg jag ett inslag på nyheterna att det var Banksy själv som hade stått och sålt sina original. Vilka var betydligt mycket mer värda än $60! Vi hade ingen aning om hur killen som stod i ståndet hade sett ut och tja…det är väl ingen som vet vem Banksy är. Däri ligger ju litet av mystiken kring hans konst.

Hur som helst så stötte jag på detta igår vid Union Square. Banksy. $60 per blad.

Exakt samma ”set-up”, samma pris…copy cat or the real deal? Vem vet. Jag köpte inte den här gången heller.

2 reaktioner till “Banksy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s