Konstiga citroner

Jag var tillsammans med Edward och handlade idag. Vi skulle bara ha flingor och bröd så jag ruschade snabbt genom butiken för att bli klar när Edward stannade mig och frågade ”Vad är det där?”. Ja du, nån form av citrusfrukt, svarade jag och så klämde vi lite på dem och funderade på vad man kan använda de till. Jag tog en bild för jag tyckte de såg så roliga ut.

Ikväll googlade jag och hittade en massa information. Den översta, Etrog Citron är en suckatcitron eller sötcitron som används vid Sukkot, en judisk högtid. Den under, med ”fingrar”, är just en fingercitron, eller Buddhas hand som den också kallas och saknar helt fruktkött. Kan användas i matlagning eller att smaksätta sprit. Tydligen saknar de syran som traditionella citrusfrukter har. Hade ingen aning! Har aldrig sett dessa förut. Blev sugen och tänkte Gud vad gott, måste prova! Tills jag såg prislappen, 8 dollar styck…

2 reaktioner till “Konstiga citroner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s