Nä men det här blev ju inte så bra

Tänkte jag skulle överraska familjen och baka. Tro mig, när jag bakar så blir de mycket överraskade.

Det började inte så bra. Mitt s.k. recept jag hade att gå efter var mer en samling löst skrivna ingredienser men jag tänkte ”hur svårt kan det vara?”.

Hm. Det första problemet jag stötte på var hur man hanterar torrjäst, ska den i före blött eller efter? Satsade på att blanda i det torra, tänkte liksom t o r r j ä s t. Andra problemet var att jag saknade olja (fick skicka barn till affären) och tredje ”vad är egentligen ljummet vatten?”. Skulle antagligen backat här och läst ett recept. Note to self nästa gång.

Fick iallafall ihop en deg som fint stod och jäste. Efteråt kom jag tänka på att jag nog hört att torrjäst kräver längre tid att jäsa men det glömde jag bort i stressen.

Hur mycket ska man sen knåda? Ingen aning. Knådade tills det blev riktigt tråkigt sedan körde jag på och gjorde ämnen. När det var klart så upptäckte jag att ugnen ”hängt sig”. Kunde bara ställas in på 176 grader Farenheit. Det är alltså 80 grader. I mitt recept hade jag iallafall information om hur många grader ugnen skulle vara på, 200 grader, och det ville min ugn inte prestera. Gick inte ställa in den på något annat än 176 eller 248 grader. Krankade upp den till 248 (120 grader Celsius) och…tja, det blev väl inte så lyckat precis. För att de skulle baka var det tvungna att vara inne läääänge. Och då blev de torra och brända på toppen.

Men bra försök!

Extramaterial! Intervju med Nelle (världens snällaste unge ) om bröden.

2 reaktioner till “Nä men det här blev ju inte så bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s