Parent/Teacher conference

På ”vår tid” hade man i småskolan kvartssamtal med sin lärare om läget i skolan. En kvart per elev och varje lärare hade kanske 20 elever att hantera. Jag kommer inte ihåg om det även gällde högstadiet men det fanns definitivt inga kvartssamtal på gymnasiet. I varje fall inga som mina föräldrar deltog i.

På barnens skola har man Parent Teacher conference 2 ggr per år och här det här en stor sak. Skolan är stängd för undervisning på torsdag och fredag denna vecka och lärarna träffar från morgon till sen eftermiddag föräldrar och barn. Förberedda med provresultat, quizresultat och feedback för hur man som elev ska kunna förbättra sig. Och hur föräldrar kan stötta. Så imponerad! Man bokar in 10 minuter med de lärare man vill prata med för respektive barn och sen springer man trappa upp och ner i skolan för att hinna till mötena. Idag hade vi tre möten för Edward och två för Nelle (hon hade turen att ha en och samma lärare i två olika ämnen).

Summan av kardemumman är att det går bra för båda barnen i skolan. Jättebra till och med i vissa ämnen! Båda fick höra att om de förbereder sig bättre och anstränger sig lite mer så kan de eventuellt höja betygen ännu ett steg.

Så skönt när det rullar på.

Mars 2012. När vi flyttade hit förra gången tog jag den här bilden efter nån månad. Så små och gulliga. Gulliga är de fortfarande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s