Williamsburg

Turistade i Williamsburg idag. Målet var att besöka lite loppisar och Thrift Stores. Bestämde oss för färjan som tar ca 15 minuter så vi började dagen med en ”frisk” båttur uppe på taket på pendlarfärjan. Den gör två stopp innan North Williamsburg – Long Island City och Greenpoint.

I Williamsburg finns två stycken stora företag (kanske fler?) som målar reklam på husväggarna för hand. Det ena heter COLOSSALMEDIA, ni ser deras logo längst ner på denna målning som föreställer New York Marathon som ju gick i söndags.

Allt målas för hand med pensel.

Finns hur många sådana här målningar som helst i North Williamsburg.

Om vi tycker Södermalm i Stockholm är hipster-land så är det inget emot detta. ÄLSKAR alla små butiker med krimskrams, sammetsmöbler, blommor och konstiga grejer. Allt är ”design” och ”döcoolt”. Utan ansträngning såklart!

På denna affär som mestadels sålde blommor med tillbehör så hade de en lite annorlunda affärsstrategi när det gällde vissa föremål. Denna blå, lilla plastmadonnan till exempel. Läs texten/prislappen undertill.

$100
Fanns hur mycket grejer som helst på detta ställe, Junk, som ligger på Driggs Ave.

Sen tog vi färjan tillbaka hem igen.

Njöt av en solnedgång på båten och sedan en till uppe på terassen.

Manhattan skyline speglas i fönstret på vår grannfastighet, The Copper. Så vackert!

Det är verkligen jättemysigt i Williamsburg. Lugnt, mysiga små butiker, caféer och restauranger. Mycket musik verkar det också vara – vi besökte en skivaffär med bara vinyl vilket verkligen verkar vara grejen här. Skivor, skivor, skivor och så lite t-shirts och en fotoautomat.

Skivor i drivor.

Vem vet, vi kanske bestämmer oss för att flytta ut till ”orten” efter ett år? Vi har bara tecknat ett års kontrakt på lägenheten. Men. Jag tror inte det. Det var skönt att komma hem till pulsen i staden.

Manhattan i mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s