Surrealistisk dag på Coney Island

Åkte med Nelle, vår nya vän Martin och hans barn till Coney Island igår. Själva nöjesparken har stängt för säsongen men Coney Island har också en strand med en lång Boardwalk och det var så himla härligt väder igår. Ute på Coney Island ligger den ursprungliga Nathan’s- en institution när det gäller korv – hot dogs. Här har man internationella korvätartävlingar varje år och resultatet kan man se på en jättelik tavla när man precis kommit ut ur tunnelbanan.

Inte illa att klämma i sig 45 korvar, eller 75 om man är man. Iallafall så tänkte vi att vi äter väl en Nathan’s korv när vi nu ändå är här. Vädret var underbart, 18 grader och sol och vi strosade fram på Boardwalken.

Kön.

Vi ställde oss i en av tre ganska långa köer och så gick det några minuter. Några till. Inget, och jag menar absolut inget hände. Ingen lämnade kön, ingen mat kom ut – inget hände.

Då börjar en kvinna ropa att vi i köerna ska dela på oss, och skapa sex köer istället, de ska öppna tre kassor till. Toppen tänkte man först men sen hände…inget. Då kikade vi in i kiosken med öppet kök. Nu hade man alltså sex kassor öppna där det stod sex personal och sålde mat men bara två personer i köket som skulle laga all mat. Så ut kom…inget. Martin och jag tittade på varandra och ha sa till den i kassan bredvid vår, ”vore det inte bättre om ni var några fler som jobbade inne i köket med att laga maten och hade färre i kassan som sålde maten?”. En högst relevant fråga. Nu surnade han i kassan till och frågade om vi vill tala med en manager? Gärna sa vi, men nån manager fick vi inte prata med. Sen väntade vi. Och väntade. Sällskapet före oss ruttnade och gick och hälsade att de skulle få en nolla på TripAdviser. När vi nu äntligen kom fram så var kassörskan fruktansvärt otrevlig mot oss. Vi försökte beställa och betala men det var fel på maskinen så det gick inte. Då tappar gubben bredvid henne en glasflaska med öl på golvet som går i tusen bitar. Kaos i köket. Alla ska torka. Och allt står igen stilla. Sen halkar gubben i ölen och ramlar baklänges, slår bakhuvudet och DÖR. Trodde vi! Nu är alla i personalen hos honom och försöker hjälpa till. Gubben eskorteras ut och nu är det bara en i köket som lagar mat. Vi försöker fortfarande betala för det vi beställt men maskinen är som sagt död. Då vi påtalar det så frågar hon i kassan om vi vill tala med en manager igen. JA säger vi för tredje gången. Till sist kommer managern och vi förklarar att deras maskin är trasig så vi kan inte betala. Nähä säger han…och sen inget mer. Då frågar vi om vi ska betala med cash istället (eller underförstått KAN NI HÄMTA EN ANNAN MASKIN?) och han svarar ”men om ni har cash så är det ju inga problem?” och går.

Sen börjar kassörskan prata skit om oss högt till andra (arga) kunder och lyckas med konststycket att få beställningen fel tre gånger.

När vi till sist får maten har vi suttit vid bordet ganska länge och väntat. Sonen i Martins familj hämtade deras mat men fick inte ta med den lokala Coney Islandsöl som Martin beställt eftersom han endast är 10 år. Men Nelle, som är 13 år fick ta med både min OCH Martins. Helt galet! Aldrig mer Nathan’s.

Sen träffade vi en något fallen popstjärna, Rick Evans, som såg ut som han var tagen rakt ut från Sopranos. Han hade en one-hit med sin grupp Zager and Evans. Låten heter ”In the year 2525” vilken vi sjöng tillsammans.

Faktum är att jag ser lika på dekis ut som han här. Men jag var iallafall nykter.

Sen åkte vi hem.

Man härlig dag ändå!!

Bröllopsbilder på Coney?

2 reaktioner till “Surrealistisk dag på Coney Island

 1. Hej
  Läser din blogg varje dag! Men ska man kommentera i bloggen måste man regga sig på WordPress? O det orkar inte jag….
  Kul med högt o lågt, vet mer om dig o din familj nu än efter 2 års om jobbarkompisar. Vi har det bra på Draken men saknar dig o våra små möten i min soffa där du delgav detaljer kring dina vedermödor med dina klienter
  Hoppas du har det så fint som du hoppades på!
  Många kramar. Anita

  dag

  Gilla

  1. Tack gosboll aka Anita! 😉 Jag blir glad om någon mer än mamma läser så kommentaren uppskattas. Man måste ju hålla lite mystik över sig själv på jobbet, eller hur? Saknar också våra samtal i soffan i mörkret efter en lång arbetsdag.❤️ New York är fortfarande mina drömmars stad. Kramar i massor!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s