Kips Bay

Fick ett brev idag från vår hyresvärd. Polisen bjuder in till möte i kvarteret, vårt kvarter: Kips Bay. Verkar bli musik av någon lokal musikkår och diskussion om hur ”vi har det i kvarteret”. Polisen vill ha en öppen dialog med medborgarna om hur de ska jobba så alla känner sig trygga och det är första gången de bjuder in till ett sånt möte. Funderar faktiskt på att gå. Vi vet inte mycket om det här kvarteret vi bor i mer än att det ligger rent logistiskt sett perfekt för oss, mitt emellan Richards arbetsplats och barnens skola.

Vad vi fått veta av andra är att Kips Bay är området på ”andra sidan järnvägen”, ska man glida lite på kvarteret man bor i så ska man säga att man bor i Murray Hill som tydligen är mycket finare. Tittar man på kartan så ser man att vi är precis på gränsen. Men fine, jag kan bo i Murray Hill!

Blå pricken är jag!

Vi har också fått höra att här omkring ska vara en av NYC:s farligaste platser men vi har aldrig sett nåt…

Vad jag däremot vet är att här i närheten ligger Bellevue sjukhus. Ni ser det utmärkt på kartan ovan. Bellevue är stadens första allmänna sjukhus och är känt för att tidigt ta emot patienter med psykisk sjukdom. De har också ett en ”psychiatric prison ward”. Jag tror att det går att jämföra med rättspsyk. Skulle tro att kvarteret på grund av detta har fått ett lite sämre rykte. Kanske det har med fördomar att göra? Folk är rädda för psykisk sjukdom, som överallt annanstans. Kan kanske vara värt att gå på det där mötet ändå.

Kips Bay
Murray Hill
Och så vi i mitten!

Ha en fortsatt härlig fredag, här blir det snart TexMex och fredagsmys!

3 reaktioner till “Kips Bay

 1. En otroligt häftig stad måste jag säga 🙂 var senast där för 4 år sen (Usch vad länge sen;) tiden går snabbt som sagt, Har ni flyttat till New York för att stanna ?
  Kul att höra om ert område och tycker det är suveränt att polisen tar sig tid för att prata med allmänheten
  Ta hand om er och ha en mysig lördag
  KRAM
  Susanne

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s