Fått lite skäll om bloggen

Tydligen vill vissa veta… Hur går det för barnen i skolan? Tar hissen fortfarande lång tid? Är Nelle frisk?

Joråsåatte…

Nelle är frisk. Hon har varit i skolan idag och precis idag har de haft något slags standardiserat test (MAP = Measure of Academic Progress) som ska mäta kunskapsnivån i matematik och engelska (language och writing). Jag blir såklart dönervös och tycker att Nelle ska ta reda på vad som gäller, kan man plugga till det o.s.v. men hon är cool. Enligt henne så går det inte att plugga till det och det kan kanske stämma eftersom man inte vet vad de kommer fråga om. Vi får väl se sen när det kommer tillbaka…

Inne i en ”jag är hungrig!”-period. Lagar först middag till sig själv när hon kommer hem från skolan vid 15.30. Äter sedan middag med familjen vid 19.00.

Edward har sitt första stora prov i kemi idag och enligt honom är det också cool, han är förberedd. Känner mig lite lost när det gäller skolan. Hur mycket ska man egentligen lägga sig i? Vad tycker ni? Är det inte just det som är skolans uppgift – att hjälpa barn att klara sina studier?

Akademiskt så verkar allt rulla på i skolan. Sen är det det där med kompisar. Båda barnen har träffat kompisar som de också umgås med på fritiden. Verkar vara lite mer ”drama” i Middle School och mellan tjejer. Nåt jag känner igen från Sverige. Fattar inte varför det behöver vara så? Har genom åren pratat med så många mammor vars döttrar har det kämpigare med kompisar än sönerna. Man får ont i hjärtat att tänka på det tycker jag. Varför gör tjejer så mot varandra?

Hissen då? Den tar fortfarande över en minut när den går ”direkt”. När den är packad och stannar på 7 våningsplan förutom ens egna så vet jag inte. Jag får nämligen en black-out av tristess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s