Tandläkaren på Upper East Side

Vi ska ju i allra största mån utföra våra medicinska behov hemma i Sverige. Om vi måste söka akut sjukvård så går ju det inte såklart men allt annat, planerad vård och tandvård ska skötas i Sverige. Med undantag Nelles tandvård. Hon behöver mer hjälp med sina tänder då hon vare sig naturligt tappar sina mjölktänder eller får några nya att växa ut.

Ganska rolig bild ändå!

Idag var vi hos tandregleringsspecialist på Upper East Side och fick ett förslag på behandling. Planerat så kommer det ta drygt två år och det verkar hittills som att det kostar lika mycket som i Sverige. Det vill säga, ett specialistbesök kostar hemma 350 och här 350. Dollar. Allt man behöver göra är alltså att lägga på två nollor på varje besök.

Efter tandläkaren diskuterade jag och Nelle hur fantastisk vår vård är hemma och hon konstaterade att ”i Sverige har alla råd men här är det inte så…”. Viktiga insikter.

10 reaktioner till “Tandläkaren på Upper East Side

   1. Ingen aning men hon är lite av ett måndagsexemplar generellt. Många intressanta ovanliga åkommor. Nu kommer hon få en tandställning som expanderar hela gommen sen hoppas man tänderna ska komma ner av sig självt, när det blir plats att ”trilla ner”. De tänder som hon inte tappat kommer fortsätta dras. De som inte kommer fram drar man ner dem med en kedja.

    Gilla

 1. Underbar bild och viktig insikt som sagt! Cajsa ska få ta ut sin tandställning i slutet av månaden nu efter drygt två år :). Hon har varit hos specialisttandvården på besök i snitt ca var 1,5 månad under dessa år och inte betalt en krona. Helt fantastiskt tycker vi!… och så snygga tänderna blir.

  Gillad av 1 person

 2. OMG! Vad dyrt! Stackars alla människor som inte har råd att prioritera tandvård. Vi har det verkligen bra. Shira var hos tandläkaren varannan vecka i två år och det enda vi betalade var Vanity-vita pluppar på överkäken. =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s