Jag är så nervös och spänd!!

Vi har problem med våra telefoner, därav tystnaden om detta stora som ska hända idag!

Nelle ska idag, tillsammans med vår statsminister Stefan Löfven, tala i FN!!! Hon har en minut i talarstolen och hon har skrivit talet helt själv. Under generalförsamlingen så ska man idag fira att barnkonventionen fyller 30 år. Sverige är ett av länderna som ska delta och tala i firandet och då ville statsministern ha med ett barn när han ska tala. Man frågade här på konsulatet i New York om någon var intresserad och det var det många som var, bl.a. Nelle. Av alla som anmält sig så sorterade de ut några i lämplig ålder och till sist föll det på lotten och Nellan vann!

Richard kommer vara med som eskort (endast en får följa med) så jag kommer låna hans bilder och hoppas han får filma talet. Hon kommer utöver vår statsminister att få träffa fyra andra länders sändebud (presidenter, utrikesministrar) samt FN:s Generalsekreterare António Guterres. JAG ÄR SÅ SPÄND OCh NERVÖS – måtte detta gå bra!!!

Redo.

18 reaktioner till “Jag är så nervös och spänd!!

   1. Möjligt…men det där är stora generalförsamlingen (lokalen) och Trusteeship ligger bredvid. Beror nog på hur de prioriterar och vad som är på agendan. SÅ SPÄNNANDE! Själv ska jag på besök till Borgmästare De Blasios mansion idag – sjukt dålig timing. Men hade ändå inte fått följa med så…hoppas det går att se!

    Gilla

  1. Jag hittade en livesändning och satt klistrad. Jag var så imponerad – Nelle var helt fantastisk! Snygg gest också av statsministern att presentera henne som den viktigaste talaren och låta henne inleda Sveriges anförande

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s