The Hamptons

Vi blev bjudna till Southampton över helgen. Det var tänkt att vi skulle åka fredag-söndag men det fanns ingen hyrbil ledig och dessutom kom Edward hem sent efter att ha varit ute och paddlat och campat med skolan. Istället åkte vi på lördag morgon med The Hampton Jitney, en busslinje som jag tror bara trafikerar Long Island. Bussen gick bara några kvarter från där vi bor så det var ju perfekt.

När vi bodde i The Octagon på Roosevelt Island så lärde vi känna Mark och Elaine och deras son Anders och efter vi flyttade tillbaka så har de varit i Sverige vid två tillfällen, bla på ”kräftskiva” hos oss i stugan.

Jag väljer att sätta kräftskiva i citationstecken för det var på dagtid och inte så mycket snaps men ändå – vi försökte visa lite svensk tradition, hehe. Iallfall så var de precis då på väg att köpa hus i Hamptons och nu fick vi äntligen komma och se hur de har det. Så fint!! 5 sovrum, stora sällskapsytor, pool – utedusch!! Ganska långt från vår lilla stuga…

På lördag började vi med vinlunch, sen var vi på stranden och tog en långpromenad och på kvällen var vi bjudna hem till deras vänner på middag. Kul att träffa folk som verkligen bor där.

Första dagen på hösten infaller 21 september här. Men inte idag!

I morse vaknade vi utvilade efter att ha sovit i tystnad med öppna fönster, något som INTE händer på Manhattan. Vädret har varit varmt men det märks att hösten är på väg. Fuktigt och dimmigt på stranden.

Vilken bräda ska jag välja?

Idag har vi surfat, badat, plockat snäckor.

En perfekt dag och helg för alla utom möjligen för Edward som blivit jätteförkyld. Men ändå, hellre förkyld på en strand i The Hamptons än någon annanstans. Det är sedan gammalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s