FN

Jag har ju varit på FN många gånger förut men jag tycker fortfarande det är lika fantastiskt varje gång. Idag var det Generalförsamlingens första dag. Nästa vecka kommer världens alla ledare samlas här!

FN-skrapan från sidan.
United Nations General Assembly #UNGA

Vi besökte såklart båda stora mötesrummen, generalförsamlingen och säkerhetsrådet. Vi fick också se litet av ett pågående möte, en ung miljöaktivist som pratade.

Strejk på fredag! ”See you in the streets!” som Greta ropade härom dagen.
Säkerhetsrådet.

(Ber verkligen om ursäkt för bildkvaliteten. Vet inte vad som hänt med min kamera? Ny telefon är på väg!)

Förra gången vi bodde här höll man på att renovera sekretariatet så trädgårdarna med all konst var inte öppen för besökare. Personalen arbetade i tillfälliga lokaler, baracker som stod runt om FN. Nu är alla baracker borta (även Obama, snyft…) och vi kunde gå runt och titta på all konst. Roligast var nog ändå elefanten, skänkt av Kofi Annan. Tidigare stod den tydligen stolt vid ingången av FN. MEN. Den har, så att säga, ett ”femte ben” och det var många barn som reagerade på det. Så på amerikanskt vis så flyttade man den till ett hörn av trädgården där den var mera undanskymd. Sen planterade man buskar och träd runt om så nu får man verkligen LETA för att hitta den.

Elefanten i rummet.
Bekant?
En liten del av det otroligt vackra Chagall-fönstret.

Stater/länder får skänka konst till FN och sedan är det landet ansvariga för att sköta om sitt eget konstverk. Putsa, damma, rengöra. Inga andra länder får röra ditt lands konst.

Berlinmuren.

Sen avslutade vi med en öl i solen på vår Rooftop.

2 reaktioner till “FN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s