Utsläppt från röran

Här har vi fortfarande sommar och fint väder så det har varit plågsamt att vara instängd i flera dagar men idag kom jag äntligen ut!

Som ni kanske vet så bor vi på 34th Street, samma gata som Empire State Building, Macy’s, Madison Square Garden.

Go Rangers!

Praktiskt ja, men också väldigt bullrigt. 34th Street är ju dubbelriktad och en av ”huvudådrorna” på Manhattan liksom 42nd Street, 23rd Steeet, 14th Street m.fl. De flesta gatorna är enkelriktade, jämna nummer går West till East och ojämna tvärtom. Med avenyerna är det lite hur som helst, jag har iallafall inte fattat mönstret.

5th Avenue som skär rakt ner genom Manhattan är den Avenue som delar Manhattan i East och West, om nån nu inte visste det. Låga nummer är East och 6 och uppåt är West.

Efter lite shopping idag så var jag och Nelle och hälsade på en ny bekantskap idag, en svenska som är konstnär och som har en flicka i samma årskull som Nelle. Så himla kul att träffa någon som bott här LÄNGE (närmare 30 år) och som har en helt annan bakgrund än en själv. Fick en jättefin bok från en av hennes utställningar i Albanien och några gratis inträdesbiljetter till museer i stan.

Några axplock ur boken, måste läsa på litet.

Vi stannande några timmar och fikade på svensk manér, kaffe och tårta. Tiden gick otroligt snabbt och vips var det dax att gå hem till röran igen. Jag lovade att inte dela någon bild som var ful på oss eller som visade deras fantastiska lägenhet. Tycker att den här efter (inte så lite) ”cropping” ändå blev ok på oss. Älskar den här stan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s