Ny dag, ny klubb

Eftersom alla som läser det här känner mig så vet ni hur jag känner för ”representation” och att bli ”påklistrad” sammanhang jag inte valt själv. Om man skulle tro på horoskop och stjärntecken så är jag en typisk vattuman där frihet & oberoende är viktigast så detta är en kamp för mig.

Den här veckan har jag tre träffar jag måste gå på. Mardröm! Men, det är såklart jättetrevligt när man väl är där. Idag var vi på Upper West Side hemma hos den Australiensiska militära rådgivarens medföljande fru (krångligt det där blev…spouse på engelska). Richard jobbar ju som militär rådgivare till Sveriges ambassadör till FN och nästan alla länder har en eller flera rådgivare till sina ambassadörer. Iallafall så ha dessa spouses en ”klubb” som träffas varje månad och gör olika saker, bla Coffee mornings, som idag. Jag förstår inte hur det gick till men jag fick frågan om att kanske ta över sociala mediakontot efter som jag ”har en blogg”. HAHAHAHA – de skulle bara veta hur inkompetent jag är!! Jag svarade såklart nej men var tvungen att lova att tänka på saken till nästa träff. Hu. Fastnade på bild också. Mycket lyckat om jag får säga det själv. Två som blundar – jag och värdinnan.

5 reaktioner till “Ny dag, ny klubb

  1. Varför är ni mest kvinnor? Finns det spouses i gruppen som lever med kvinnor eller är det framför allt med män? Tycker det är superintressant.

    Gilla

    1. Min gissning är att de flesta militära rådgivare är mellan 45-60 år. Man måste kommit en bit i karriären för att få det jobbet (rank, erfarenhet). De som är militärer i den åldern är män till största del. Försvaren runt om i världen var inte så moderna/jämställda för 30 år sedan, därför är det fler kvinnliga spouses. Det kommer ändras men man får ge det tid. Eller vad tror du?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s