Lusfri!

Idag var vi på sista besöket och luskollen på Salongen ”Hair Fairies” på 6th Av. Det är epidemi i skolan och Nelle drabbades/smittades eller vad man nu kan kalla det en tredje gång för två veckor sedan. Jag höll på att bli galen! Och så tänkte jag…tänk om det är jag som inte lyckas bli av med dem? Att jag inte klarar av att kamma ut dem! Så jag gick till proffsen- Hair Fairies – en hel salong som bara jobbar med avlusning.

6 stolar i stora salongen och så ett par små ”privata” rum (för kändisar eller om man skäms antar jag..?). Idag var det fullsatt och flickan mitt emot oss hade 33 löss och hur många gnetter som helst. På salongen räknar de nämligen varje lus och varje ägg och gör en bedömning av vilket stadium ”infektionen” är. Nelle hade 1 lus sist (moderlusen) och ca 15 gnetter. Vi tog den tidigt och det innebär att mina tidigare kamningar varit lyckade, hon hade inte kvar något sedan tidigare, detta var en helt ny infektion. Nu vet jag det och det känns bra för notan på det här stället känns tyvärr inte lika bra. Det tar över 2 timmar att kamma igenom Nelles hår, även för ett proffs. I priset ingår att man blir kollad, avlusad, kammad fri från löss och sedan garanterar de lusfrihet i 14 dagar (för hela hushållet) och under den tiden får man komma och kolla och kamma hur många gånger som helst (det här var Nelles tredje koll).

Och så notan då. $300! Its New York, baby! Spännande erfarenhet måste jag ändå säga och kanske mitt nya yrke? Snacka om lukrativt!

4 reaktioner till “Lusfri!

  1. Nja, nu vet du ju vad jag tycker om löss – men jag skulle nog ta ännu mer betalt för att syssla med detta hela dagarna…! Fantastisk affärsidé hur som helst :)/Cilla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s