Långa dagar

Det blir långa dagar när man är ensam med barnen. Richard är i Sydsudan sedan i söndags och mina föräldrar åkte idag. Den här veckan har jag hämtat barnen i skolan varje dag och ikväll var vi inte hemma förrän klockan halv åtta. Barnen har svenska efter skoltid på onsdagar vilket gör att de inte kan ta vanliga bussen hem och då måste jag hämta dem i skolan. Eftersom klockan var 17.45 när vi åkte från skolan och barnen var VRÅLHUNGRIGA så gick vi till vår favorit-Thai och åt middag. Vi hade en kompis till barnen med oss också för hon hade missat den sena skolbussen hem till Roosevelt Island…

När vi tills sist kom hem så var himlen alldeles rosa. Vackert och vi andades ut en stund innan det var läxläsning.

Jag måste berätta om något kul som hände idag! Jag var inne på en deli och skulle betala en rödbeta/ingefära-juice (som för övrigt blivit lite av en besatthet-så gott!) när en man började prata med mig i kön. Han frågade om jag ofta drack sådan hälsojuice och jag svarade att ”ja det gör jag, jag älskar den här kombinationen”. 

”Då är det väl därför du är så vacker och ser ut som du gör och jag ser ut som – jag!”…sa han och klappade sig på magen som var ganska rejäl. I handen hade han en chokladmjölk och en fet macka . ”Jag kan inte hjälpa det, jag älskar att äta. Jag har haft hjärtflimmer två gånger, jag har högt blodtryck och jag har diabetes. Och så äter jag så här” sa han och skrattade. Sedan gav han mig flera komplimanger och vi pratade lite om mat i allmänhet och att i himlen får man iallafall äta. Sen var det hans tur att betala. Då tog han min juice och sträckte fram den till kassörskan och sa högt så alla i hela delin hörde ”Ta den här också till min nya flickvän! Varsågod, den här bjuder jag på!” Jag tackade så hemskt mycket och gick.  
Vilken trevlig gest, den gjorde min dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s