Det konstigaste

I hela mitt liv har jag varit kort, 160,5 cm. I passet står det 161 cm för polisen i Arvidsjaur var bussiga och bjussade på en halv centimeter uppåt. 

Folk i allmänhet brukar tycka att jag ser längre ut än vad jag är och jag tror att det kanske har att göra med att jag är ”proportionelig” i kroppen, inte för korta ben, inte för lång överkropp, stort huvud, långa vader eller nåt annat avvikande. Utan HELT NORMAL. Min husläkare här i USA, Dr Resnick, ville till och med kontrollmäta mig vid den årliga läkarundersökningen för att överbevisa mig att jag inte var så kort som jag sa. ”Hmm, you look taller” var hans svar när han mätte upp 160,5 ståtliga centimetrar.

För några helger sedan drog Richard fram tumstocken ur lådan för att mäta barnen. Han brukar göra det när barnens kläder börjar likna Vanhedens byxor (Ulf Brunnbergs karaktär i Jönssonligan, ni vet!) och mycket riktigt hade de ”dragit iväg” på längden. Måste vara ”sola i Florida”! Iallafall så mätte han mig också och nu ska ni få höra det konstigaste. Jag är inte längre 160,5 cm. Jag är 163 cm! Han mätte TRE gånger för vi var båda ganska överraskade att det gått åt det hållet.
Förklara det om ni kan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s