Bern’s Steakhouse

I Tampa på South Howard ligger en stor vit betongklump som ser ut som någon slags industrilokal. Huset har inga fönster och är enormt. En skylt där det står Bern’s Steakhouse är det enda som vittnar om att det är något annat. Och om det är. Bern’s är en helt otrolig köttrestaurang som är lika mycket en upplevelse som en middag. I torsdags var vi där och åt med några vänner. Barnen var hos min vän Natalie så vi var dessutom på DEJT!!

I entrén förstår man att det här är allt annat än en vanlig restaurang i Florida. Menyn är en HEL BOK där du kan välja exakt hur du vill ha ditt kött utifrån tjocklek, storlek, temperatur, hur mycket rökt…osv. De har bara det finaste köttet och på restaurangen jobbar ca 150 personer i köket en vanlig kväll. Den kvällen vi var där hade de omkring 600 gäster men kökets kapacitet var 1200. 1200 gäster med individuellt, perfekt lagat kött. 

Köttet serverades med tillbehören på bilden, marinerade morötter, gröna bönor, lökringar och en bakad potatis. Innan middagen fick man en löksoppa (himmelsk) och en fräsch sallad som också ingick i köttmenyn. 

Vår servitör hade arbetat där i 26 år och tog hand om oss hela kvällen. Vi fick besöka köket på en rundtur och också deras vinkällare, den största privata vinsamlingen i världen! De hade flaskor från 1853 med värden upp till 30.000 dollar.

Efterrätten åts en våning upp, i privata rum med egenrostat kaffe och en slags ”live jukebox” där man genom en gammaldags telefon kunde beställa musik av en pianist i lokalen.

Klart värt ett besök om ni någonsin skulle ta er till Tampa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s