Det här är nästan…

…för OTROLIGT!! 

I årskurs 5 har alla elever på skolan arbetat med ett projekt om Andra Världskriget. Eleverna har intervjuat personer i deras närhet med ”koppling” till kriget utifrån frågor som eleverna själva fått bestämma. Det kunde vara överlevare från lägren, någon gammelfarmor eller farfar som berättade minnen eller som i Edwards fall, en intervju med morfar, min pappa, som åtminstone levde i slutet av kriget. Alla andra har ju liksom…gått bort.
Min pappa är född 1944 och Edward förberedde intervjufrågor utifrån vad han mindes av berättelser från andra, i det här fallet hans pappa, min farfar Knut. Sedan fick barnen utifrån intervjuerna ”ställa om” och berätta berättelsen som om de var den personen. Så på UNIS, en skola på Manhattan i New York, sitter nu en berättelse som Knut Nordlund från Strycktjärn skulle berättat. En berättelse om beredskapsåren, Torneälv och …ja, läs själva! 

Det är nästan för otroligt för att vara sant. Tänk om min farfar visste det. Att ”hans berättelse” och fotografi rest ända till ”Amerikat”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s