Rosa Mexicano

När vi bodde i Paris umgicks vi mycket med ett svensk/Nya Zealändskt par och deras tre barn. Vi reste flera gånger på semester tillsammans och tycker kort och gott om varandras sällskap. När vi flyttade hem igen så var de kvar ett par år till i Paris och vi har kunnat träffas i Stockholm någon gång. Men sedan de flyttade till Nya Zealand och vi bor här har vi inte kunnat ses. Avståndet är helt enkelt för långt. Men i veckan var mannen i familjen på arbetsresa i New York och vi bestämde att träffas och äta middag ihop på Rosa Mexicano, en mexicansk (duh!) restaurang vid Union Square. 

Rosa Mexicano tar sin guacamole på STORT allvar och kommer till bordet och gör i ordning den exakt som du vill ha den. Tomat, koriander, lök, chili – du bestämmer. Och den är himmelsk. Alltså himmelsk.

Vi delade på flera rätter och åt tills vi nästan sprack. Jag gick all-in och åt allt utan att tänka Paleo vilket är så befriande ibland…även om det numera känns ”fel”. Jag känner liksom redan när jag äter bröd, chips mm att ”det här känns inte rätt”. Men gott var det! Och vi hann uppdatera oss om läget under dessa år vi inte setts, Rosa M visade sig dessutom vara en restaurang med musik som inte är för hög, så man kan prata. Rekommenderas!

Sen gick vi till en bar i Grammercy via Flatiron som Andrew inte sett tidigare. Favorithuset med (nästan) fullmåne, så vackert. Så New York.

Kvällen slutade efter en drink på Jade Bar med att vi blev lata och kalla och tog en taxi hem. Ingen huvudvärk idag. Skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s