Nu börjar insamlingarna

Idag kom barnen hem med  den klassiska pappersUNICEF-bössan där vi ska tömma (fylla) våra småpengar vi sparat på oss under året. Småpengar som också alla våra gäster under senaste året lämnat på vår ”uppmaning”. Nu kommer de där penniesarna, dimesen och quarterserna komma till användning för barn som har det betydligt sämre än våra. Denna insamling är främst till för barn i u-länder runtom världen men på betydligt närmare håll pågår en annan insamling parallellt, City Harvest Food Drive. 

City Harvest Food Drive är en insamling till New York-familjer som inte har mat för dagen. Som svälter. Här i VÅR stad. Våra barn på skolan (UNIS) ska varje dag under en veckas tid samla in konserver, flingor, gryn, färdigmat på konserv eller i paket – kort sagt mat med lång lagringstid och som är lättlagad. 3 kg mat per barn är målet för i år och i lobbyn kommer stora lådor stå som samlar in maten dagligen. 
Nu måste jag till Costco och bunkra. 
Och Nelle har feber ikväll. Hoppas det går över tills i morgon för såklart har de öppet hus i skolan just i morgon. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s