Arlington Cemetary

Det är svårt att vara oberörd av den mängd gravstenar som i raka rader sträcker sig över ett enormt landskap mer eller mindre i centrala Washington. Idag var det dessutom en grå dag och vi såg förberedelser för en begravning med klädda stolar i sammet och ett öppet utomhuskapell, precis som begravningar man ser i tv-serier. Sorgligt.
Vi besökte givetvis de två av de mera ”kända” gravarna dit det gick turbuss var 20:e minut. Först Den okände soldatens grav, där vi också tittade på vaktavlösningen som var en ”show” i sig, även om det känns fel att säga så. Denna grav vaktas 24 timmar per dygn, året runt, av en vaktstyrka från 3rd Infantery. 

Och så graven där den eviga flamman brinner, John F. Kennedys grav. Hans hustru, Jackie Kennedy Onassis, och två av deras barn ligger också begravda där. Vacker plats med utsikt över hela Washington stad. Ovanför graven ser ni Arlington House där en flagga alltid är hissad på halv stång. 

På den här kyrkogården hålls ca 5000 begravningar varje år (27-30 varje veckodag) och det är enbart personer med koppling till staten och deras familjer som får begravas här.

Kuriosa! Vi besökte även Arlington House där ett av rummen innehöll porslin som tillhört President George Washington. Det tyckte jag var otroligt roligt att se. Tänk! George Washington har ätit sina potatisar på denna tallrik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s