Vilken späckad dag!!!

Alltså vilken dag! Vi vaknade upp i morse till tapto klockan 7. Ni gissar rätt, vi bor på militärhotel och där ingår det vissa udda inslag som till exempel att bli väckt av trumpet tidigt på morgonen. Basen vi bor på heter Andrews och är visst en av de större i USA. ”Hotelrummet” är en lägenhet om två sovrum, fullutrustat kök, vardagsrum, två tv-apparater m.m. för $63/natt!! Svårslaget i en storstad som denna. Tyvärr hade de bara lediga rum i två nätter så två nätter bor vi inne i stan. Vi bokade genom en sajt som heter hotwire där man bokar ett hotel på pris och område samt utifrån vad folk gett för omdöme. Man vet alltså inte på förhand vilket hotel det är som man bokar. Rätt knäppt egentligen men det är otroligt billiga priser jämfört med om man bokar direkt med hotellet eller genom en ”vanlig” sajt. Vårt hotel kostade $121 på sajten och $324 vid vanlig bokning. Nu vet vi såklart var vi ska bo så jag visar i morgon hur det blev.

Klockan 10 startade vår tour. Ett axplock:
Vita huset med hissad flagga och vacker blå himmel…

Direkt efter den här bilden är tagen blev hela området utrymt. På taket sprang snipers och två minuter efter såg det ut såhär, Vita Huset till höger. Vi hade tur – Obama var hemma!

Vi besökte också Abe…

Martin…

George…

Thomas…

Franklin…
Eleanor..
Och mycket mycket mer:
Vietnam

Iwo Jima

Korean War Memorial

Vi såg också orginalskriften The American Constitution (We The People…), Pentagon, Supreme Court, Smithsonian…nej men det går inte berätta mer idag. Efter middagen åkte vi och tog en sista titt i kvällsmörkret. Så vackert.

Men. Min tanke är efter dagen – hur många Memorial och Monument kan en stad ha egentligen? Kan det bli för många?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s