Optikerbesök

Här är allt öppet på lördagar. Optiker, tandläkare, läkare – det vill säga du kan faktiskt klara av sådana besök för det mesta utan att missa skol- eller arbetstid. Det är himla praktiskt måste jag säga. 

Nelle har ända sedan hon var bebis skelat lite med ett öga. Vi har kollat det på BVC tidigare och de har alltid sagt att det är inte så mycket och det finns inget att göra med en sådan liten skelning. Eller rättare sagt, som de ALLTID säger på BVC, det är ”heeeelt normaaaalt”, oroa er inte. Men nu har hon börjat skela mer. Såpass att kompisar också sett det och tycker det är ”freaky!”. Jag och Nelle gick till en optiker idag för att kolla läget. 

Hon fick genomgå alla vanliga synundersökningar först och man konstaterade att hon har PERFEKT syn, PERFEKT djupledssyn, PERFEKT färgseende (alltså inte färgblind) men att hon skelar på BÅDA ögonen. Båda ögonen men inte simultant. När det ena ögat skelar iväg så kompenserar det andra…o.s.v. Det innebär att hon egentligen inte påverkas av detta utan att mera handlar om en kosmetisk ”effekt”. Såklart finns det behandlingsmetoder med ögonträning (eller operation) och nu ska vi göra en utvärdering av specialist för stt se om det är något för oss. Och Nelle. Bra nyheter hur som helst att hon har 20/20 vision!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s