Inte brun

Igår när vi besökte templet var Nelle skärrad större delen av tiden vi var där. Det var tydligt att vi inte är vana kyrk-, tempel-, moskée-, synagoga- … gångare. Vi har inte introducerat dessa ”rum” för våra barn då vi inte är troende själva i den bemärkelsen. Visst har vi besökt kyrkor, för att titta och stanna upp en stund. Tänt ett ljus för någon som lämnat oss, men vi har aldrig varit på någon organiserad predikan inom någon religion tillsammans med barnen. Nelle var orolig för att ”göra fel”, hon frågade mycket och hon uppmärksammade att vi var DE ENDA, av alla som var där, som inte var bruna. Hon kände sig annorlunda. Jag tror det var en nyttig upplevelse på fler plan än att bara få se hur det är man praktiserar religion på nära håll. Och då är våra barn ändå i ett sammanhang där de dagligen stöter på människor från över 130 länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s