Kvartssamtal

Igår var det kvartssamtal i skolan igen. Vi träffade huvudlärarna, gympaläraren och språklärarna. Allt är som det ska. De jobbar hårt, de är koncentrerade, de är goda kamrater, hjälpsamma och snälla. Roliga! Båda barnen beskrivs av samtliga lärare som roliga med mycket humor. Som förälder blir man ju varm i hjärtat även om man ju förstår att de säger fina saker till alla. 

Om det var något som ”stack ut” så var det kanske att Edward ibland kanske ”bara” gör det som krävs. Att han inte gör det där extra som behövs för att få toppbetyg. Jag ska ge ett exempel. Om läraren ger Edward i uppgift att skriva en uppsats så är Edwards fråga ”hur mycket behöver jag skriva?”….eller rättare sagt ”hur lite behöver jag skriva?” och så gör han EXAKT det läraren begär, inte ett ord mer. Han har inte riktigt fattat att man ska göra sitt yttersta, inte bara minimum. Nästa år när han börjar Middle School kommer det krävas MYCKET, MYCKET mer av honom och då kommer han bli varse detta. Om jag känner igen mig i detta? Eh…
Nelle då. Jo, hon är en Tomboy visar det sig. Hon har hittat sina lekkamrater hos killarna i klassen och ibland blir det lite tufft. Till exempel blir det fighter mellan killarna om att få leka med Nelle och hon hamnar emellan. Hur det nu är möjligt? Men hon är tuff så jag antar att man får se det som något positivt, så länge hon inte utesluter sig, eller blir utesluten, ur tjejgruppen. För det kan på sikt bli mycket smärtsamt.
Det var rapporten.
Idag är vi lediga och jag ska träna med min pt!! Och sen gå på lokal med tjejerna ikväll! Crosby Hotel. Blir kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s