Mellan glam och damm – bokstavligen

Ibland tycker jag att jag verkligen brister i mitt föräldraskap. Våra barn har inga uppgifter, ”chores”, här hemma som de måste göra. De hjälper till med maten ibland, dukar och dukar av bordet, efter tillsägelse slänger de smutskläder i tvättkorgen och de blir bättre och bättre på att hänga upp blöta handdukar. Men de har inga riktiga hushållssysslor som de måste göra. De har inte heller någon veckopeng för jag tycker att veckopeng är knuten till någon prestation och de presterar inte något…av den kalibern alltså. Förut så bäddade Edward sin säng och gick ut med soporna men nu går inte det eftersom han har en loftsäng 2 meter upp i luften (helt omöjlig att bädda) och soppåsen här är en mindre tomtesäck så den orkar knappt ens jag bära.

Men idag fick jag ett spel! Det var så dammigt och läbbigt här hemma att vi bara måste städa och då fick barnen också hjälpa till. ”Städa era rum så får ni gå ut idag!” halvskrek jag kanske…och kanske det också låg lite av ett hot i den där meningen men de städade faktiskt. Smarta var de också för de kom på att om de hjälptes åt så gick det mycket fortare. Så först tog de Edwards rum och sen Nelles. Perfekt blev det INTE men ok.  Nu undrar jag om jag ska försöka hålla i den här rutinen? Och släppa lite på kraven på hur de städar och så guida lite eftersom. Kanske byta sängkläder ska ingå så småningom? Och sortera ut gamla leksaker och kläder?
Hur gör ni? Har era barn uppgifter hemma? Har de veckopeng? Vad tycker ni barnen behöver göra för att få veckopeng?
Fortfarande förkyld ligger jag nu och tittar på Oscarsgalan. Tänker tillbaka på galan för två år sedan. Då hade vi precis flyttat hit, barnen hade gått några dagar i skolan, såpass att de lärt sig säga ”hello” och de stora hypade filmerna var ”The Artist” och ”Hugo”. Obegripliga filmer båda två om ni frågar mig. Mycket har hänt sedan dess och jag är mycket mera bekväm med att hylla ”Gravity” och ”The Wolf of Wall Street”. Kalla mig ytlig. God natt! 

Snyggast klädd då? Jennifer Lawrence tror jag.

2 reaktioner till “Mellan glam och damm – bokstavligen

  1. Jag ser inte kopplingen mellan veckopeng och att hjälpa till. J får veckopeng för att lära sig pengars värde. Han kan få sätta in disk i diskmaskinen 😉

    Gilla

  2. Mina barn har alltid fått jobba för sina pengar, haha! Ingen veckopeng utan prestation. Lördagsgodis har de dock alltid fått…nån måtta får det ju vara:) Intressant att veta hur andra gör, tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s