Det har varit en spännande morgon

Richard stiger upp först i vår familj. När han kom in i köket och tittade ut i morse så såg han det här och ropade: ”Lotta, kom och kolla, det ser ut som det kommer en herrelös pråm drivande i floden!”. Mycket riktigt, titta noga så ser ni att i vattnet kommer en ”del” av något pråmliknande glidande. Utan båt. Inte långt därefter kommer på land vår lokala polis (Public Safety Department, PSD) körande efter, ni ser bilen vid piren. De har såklart blinkande ljus!
Här glider pråmen vidare utanför vårt fönster och nu har en stor brandbil anslutit till PSD. Borta vid bron kan man också se att det kommer en båt. Vi tror det är brandkåren…
…men det visar sig vara den båt, ”lots” som tappat pråmen. Man kan se hur den går för fullt för att hinna ikapp innan en olycka händer. På däcket står en kille i röda kläder och håller desperat på med ett rep… När den kommer fram kör den sakta intill…vill väl inte starta svallvågor som kan få pråmen ur kurs. SAMTIDIGT…
…har brandkåren vaknat till liv och skickat en båt i full kareta! Ingen tanke på svallvågor här.
Full fart framåt och de är framme vid båten ungefär på samma gång. Ägaren försöker ”fånga in pråmen” och brandkåren åkte vidare. Kanske för att varna någon stor tanker på väg? Svaret får vi aldrig för sedan gled de vidare ur vårt synfält.

Men vilken spännande morgon. Det är kul att bo vid vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s