Surrealistisk upplevelse

Det har inte vart någon bra dag idag. Först det där med det grå hårstråt och sen tandläkaren på det. 

Mina fyllningar i tänderna är från 1978-80. Typ. Kanske någon kommer från 1982 eller så men i vuxen ålder har jag inte haft några hål. Ändå har jag rotfyllt två tänder och nu ser det ut som jag behöver rotfylla en till. Alla mina gamla lagningar ”läcker”. Det kommer in saliv inunder lagningen och så blir det hål under. Omöjligt att förhindra. En tand lagades idag, jag måste göra en till om två veckor (i förebyggande syfte) och så har jag tydligen ett nytt hål i en visdomstand? Suck. Men idag vänner fick jag uppleva hur det är att laga hål i AMERIKA!
Först bedövades hela området med en slags bedövningsgelé. Sen lustgas. Sen spruta ett. Sen lustgas. Sen spruta två. Lustgas. Och sen på med musik i sköna hörlurar, lustgas hela lagningen och sedan syrgas för att kvickna till efteråt. Wow! Det var en helt surrealistisk upplevelse med Bryan Adams ”Robin Hood-låt” OCH borrljud inne i huvudet!! När det var klart och jag fick sätta mig upp sa tandläkaren ”Oj, den tog visst ögat också!” Hon syftade på spruta nummer två. ”Jag var så rädd att du skulle känna NÅT att jag tog i lite med bedövningen”.
Nu sitter jag här. Yr i bollen. Sned i munnen, kinden och ögat. Kaffet rinner utanför. Men ont – det gjorde det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s