Bloggen

Kommer ni ihåg att jag berättade att Nelle skulle skaffa blogg? Och att jag var väldigt, väldigt tveksam… Nu har de bloggat ett tag och den här bloggen kan bara läsas av klassen, föräldrar och så läraren såklart. Det är hon som godkänner allt som publiceras på bloggen. Så nu känns det ok.

Blogginläggen varierar kraftigt från barn till barn. En del skriver ”ingenting” om minecraft och annat strunt, andra lägger ut dagboksliknande inlägg, som den här!
Nelle hade lagt ut NADA. Inte ett inlägg. Varje gång det var bloggdags i skolan hade hon varit borta och hemma fick hon den inte att funka. Och jag glömde helt bort det. Så igår när läxan var att blogga en hel vecka så blev det lite panik. Tack och lov så är lärare här ”on call 24/7” och svarar på mail dygnet runt. Så vi mailade, fick svar och igår började hon sin blogg. Bloggen heter kort och gott ”Nelle” och det de fått i uppgift att blogga om i veckan är en projekt de håller på med i skolan. De har fått välja ut en person som de ska ”forska på”. Personen ska ha ”gjort någon skillnad”, varit viktig på något sätt i världen. Fröken valde Rosa Parks och sedan fick barnen välja. Förra veckan gick de till biblioteket och valde ut litteratur som de läste och nu ska de skriva en sammanfattning av det som de läst på sin blogg. Nelle valde Jackie Robinson. Ibland mår jag dåligt över min oallmänbildning. Nu vet jag vem han är men vet ni? Hör han till allmänbildningen?
Här försöker Nelle lägga in en kort video i sin bloggtext och jag vet inte hur man ska göra. ”Men mamma, man går bara till youtube, copy, tryck på link, så kommer den upp här…”. 
Nya tiden, nya tiden….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s