Tredje veckan – långt och tråkigt inlägg om mat

I morgon går jag in på tredje veckan av min Paleo diet. Eller kosthållning. Eller test. Eller VAD MAN NU SKA KALLA DET?!

Hittills har det inte varit så svårt men jag känner att motivationen nu börjar ”testas”. Idag fuskade jag för första gången och lade till lite, lite blåmögelost i en sallad som kräver blåmögelost för att vara sådär god som den ska vara. Och DIREKT så får jag tankar som ”om jag ändå fuskat med en tesked ost kan jag väl lika gärna äta EN HEL PLÅT KOLA OCKSÅ????”. Hur sjukt? Ha ha ha! Men jag gjorde inte det. Åt en hel plåt kola alltså. Och jag ska verkligen anstränga mig de här veckorna som jag bestämt mig. När mitt besök kommer hit så kommer jag säkert att fuska några gånger, vi kommer äta ute och kanske dricka lite vin, men jag kommer hålla grunden i paleo. 
Faktum är att jag mår väldigt bra på den här kosten. Jag är inte svullen i magen på samma sätt, jag har inte haft ont på samma sätt (under senaste mensen till exempel så åt jag endast 2 stycken värktabletter jämfört med ett paket tidigare! Alltså typ 20 tabletter) och jag är pigg som vanligt. Eller trött som vanligt, beroende på hur man ser det. Jag har inte upplevt någon otrolig eufori eller superenergi men så tycker jag väl inte att jag var så himla trött eller pigg innan heller. Jag känner mig ungefär som vanligt när jag mår bra. Jag känner av vintern. Jag vill gå och lägga mig tidigt. Jag är trött på morgonen men jag är helt ok på dagarna. Kanske att jag är lite piggare på eftermiddagarna om jag tänker efter. Förut ”kraschade” jag ofta totalt runt tre. Och åt en gottebit. Det gör jag ju inte längre. Så det är ju bra.
Däremot fattar jag ju att jag inte kommer kunna hålla den här kosten för alltid. Jag är liksom ingen sån….asket. Jag vill äta allt. Jag vill frossa på socker ibland. Jag vill ha palt! Men om paleo gör mig bättre så kan det ju vara värt att se över den vanliga dagliga grundmaten för mig. Det känns inte som någon uppoffring.
Men ni ska tro att det krävdes karaktär för att motstå de här idag. Varma, med mjölk…

3 reaktioner till “Tredje veckan – långt och tråkigt inlägg om mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s