UT – juljävel!

Alltså förlåt för svordomen men hur tråkigt är det inte? All ta bort julen? Trassliga julstjärnor, trasiga julpumlor, dammiga tomtar…blä! Nu vill jag ha tulpaner och ljusgröna dukar! Skira ljuslyktor och rena fönster!

När jag skulle plocka ner julgransbelysningen var jag tvungen att flytta en liten bokhylla vi har bredvid soffan och där stod de här spritflaskorna och dammade. Så då var jag tvungen flytta dem för att torka av dammet och då kom jag att tänka på en historia från förr.
Vi har ju flyttat en del, det är ju ingen hemlighet. När man flyttar internationellt är det ibland (alltid?) så att man inte får ha alkohol i flyttlasset. Alltså, flyttfirman tillåter inte det. De packar och tar det inte. När vi flyttade hit så var det liksom inget problem för vi hade nog inget alkoholhaltigt hemma. Till vårt försvar hade vi nyår hos oss det året… I stugan drack vi upp de beska droppar vi hade innan vi åkte, och då menar jag beska, för alla våra gamla efterättsviner hade förändrats efter år i källaren, och var nu…ja, inte så goda längre. Men historien jag tänkte på idag var när vi flyttade hem från Pakistan. Där var det ju inte ens lagligt att ha alkohol (utom för oss FN-folk) så att försöka få hem det i flyttlasset var helt uteslutet. Så kvällen innan jag skulle evakueras från Islamabad (på grund av 11 september) så bestämde jag och Richard oss för att TÖMMA vårt vin-öl-spriförråd. Ha ha ha, bättre idéer har vi nog haft men det var en kul natt. Vi drack och drack och drack. Käkade hämtpizza om jag inte minns fel. Spelade musik och spel och blev bara fullare och fullare. Skrattade massor! På morgonen kunde vi inte tro det var sant den oreda vi ställt till med. På endast två personer! 
Så frågan jag ställer mig idag är, varför gör man inte det oftare? Tar sig en riktig bläcka med bara sin partner? Svaret har jag såklart. För att de där andra som bor med oss tyvärr vill upp morgonen därpå och de har vissa krav på aktiviteter en lördag eller söndagmorgon. 
Hoppas ni har en fin dag! Julen här är nu död.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s