Feeling a little blue in december

Jag hatar verkligen november. Det är mörkt, kallt, trist, regnigt (ofta) – en månad som är helt asatrist om jag ska vara ärlig. Men nu börjar jag undra om inte december är värre på ett vis? Ja, visst är det så att man har advent. Ljus, jul och nyår – men innan dess!?! Det är ju helt galet, det är avslutningskalas i allt som går att avsluta. Det är skolutflykter, lucia, parties och fester (glöggfester i Sverige). Det är julklappsinköp och presenter, mat och planering, familjer som ska samordnas. Adventskalendrar med presenter eller nödkalendern med choklad. Saffransbullar och knäck. Gran. Snyggt pyntad-men med barnens pyssel i. Bak. Skinka. Ekologisk såklart! Det är DYRT och vi förväntas nu vara glada. Vi kom ju igenom november!

Hur skulle man kunna göra annorlunda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s