Happy Thanksgiving part 2

Mat, mat, mat! Thanksgiving, liksom alla andra stora högtider, handlar till stor del om mat. Att äta. Mycket och länge. Jag ska fundera på hur många rätter vi åt idag.

Vi började med lite oliver, nötter, kex och en gammal amerikansk 1950-tals klassiker – selleri med cream cheese och paprika (var för övrigt riktigt gott om än kanske inte det modernaste).
Sen övergick vi till soppa. Butternutsquashcurry, med amerikanska brödbullar till. Efter det startade frosseriet: kalkon med stuffing, sås, tranbärssås, potatismos, sötpotatisgratäng, sötpotatispuré, bakade gröna bönor, kokta gröna bönor, ostrongratäng, ost, bröd….måste glömt nåt för jag var omänskligt mätt efteråt.
Vi var bara tvungna att ta en promenad innan desserten. På med varma kläder för här var det minusgrader idag. Hunden i koppel och så ut i skogen.
Väl hemma igen fortsatte vi med tre pajer, äpplepaj, persikopaj och pumpapaj med glass. Kaffe. Och sen kom det roligaste av allt. En av gästerna hade en gång i tiden jobbat på cirkus, som jonglör, och vi fick en liten show efter middagen. 

En riktigt härlig Thanksgiving!! 
PS Mycket kort efter den här bilden togs var det horisontalläge på alla gäster. Och då blev det godis och popcorn. Jag tror jag nu räknat till 18 rätter. Rap! Prutt och fis! Som Nelle skulle uttryckt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s