Barn från UNIS stänger NASDAQ!

Det här är en bild från Times Square igår klockan 16. Då stänger börsen i USA och på sedvanligt amerikanskt vis har man gjort ett ”spektakel” av detta. Det är olika personer varje dag som får ”ringa i klockan” vilket markerar att handeln är stängd för dagen. Igår var det UNIS (barnens skolas) tur att ringa i klockan. Ett lotteri hölls på skolan (åk 4) dit man kunde anmäla sig om man ville vara med. Edward glömde ju sin homework-folder i måndags och det var så man kunde anmäla sig så tyvärr hade han ingen chans men hans klasskamrat, tillika vår granne, syns på bilden i klänning med klarröda detaljer. En klänning som tydligen, enligt flickan, var gjord som en ”gum ball machine”. Av någon anledning var de alla utklädda. Kanske Halloween tema…vet inte. Men kul iallafall!
Och just det…på börstema. Vet ni nu varför Wall Street-folket inte bär läderarmband på klockan? Inte? Jo, för att förr i tiden, innan datorer och mobiler, så var den egna klockan MYCKET VIKTIG för att ha koll på tiden när du jobbade med valutahandel. Yrket var (är väl fortfarande?) stressigt och pressat och många arbetade sig svettiga av allt springande och skrikande. Svetten fick lädret att bli poröst och då kunde armbandet gå sönder och klockan ”ramla av”. Detta kunde bara inte hända för då var man rökt, så en tradition infann sig att man började använda vävda, randiga armband i polyester (finns tydligen att köpa på Brooks Brother’s) och det är tydligen än idag vanligt. Finns i en massa färgställningar, bland annat denna.

Så var det med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s