Nystarternas tid

Hösten är verkligen tiden när man ”vill ta tag i saker” och ”starta om”, tycker ni inte det? Nystart för mig blir: jag kommer börja träna mera seriöst igen, jag kommer lägga mera ”krut” på att fixa bra och billig mat i höst och så har vi ju både skolstart (idag!) och aktivitetsstart för barnen.
Att stiga upp för oss i morse blev ganska odramatiskt och smidigt. Nu vet barnen vad de har att vänta i skolan och språket är ju inte alls något hinder längre. Alla var påklädda och klara 10 minuter INNAN vi måste gå och det är ovanligt. Både jag och Richard följde med barnen/bussen i morse för att hälsa på lärare och föräldrar i de nya klasserna. Det känns som det kommer bli ett toppenår! 
Något som är nytt för i år i skolan är 8-dagarsveckan i färgkod. Ja, ni läste rätt. UNIS har infört ett nytt schema som innebär att skolan får en 8-dagarsvecka som rullar året om med olika färger för varje dag och olika aktiviteter för varje färg. Det är oändligt förvirrande och i mitt tycke totalt, totalt onödigt (och galet). Bara en sådan sak att man valt blue, indigo och violet på tre på varandra följande dagar är nog för ett smärre psykbryt. Alltså, vad f-n indigo och violet? Hur ska barnen kunna se skillnad??? Färgen ska nämligen presenteras i foajén när barnen går hem så de vet vilken färg som gäller (och vilken aktivitet som hör till) för nästa dag. Gaaaaah!

På kvällen hade vi fotboll att se fram emot. Ikväll var det Nelles ”try-outs”. Hon var en superstjärna!
Om man får skryta lite så var hon faktiskt snabbast av alla barn på det klockade spring-testet. I morgon är det Edwards tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s