Saker man inte trodde man skulle få användning av på Manhattan

Men där fick jag tji! Det här är två stycken renlasson som barnen fått i present.

De är MYCKET SPARSAMT använda. På grund av rådande omständigheter… inte mycket renar på Roosevelt Island, helt enkelt. Men i förra veckan kom en delegation med unga norska samer till UNIS för att berätta om hur det är att leva som urbefolkning. I Åk 2 jobbar eleverna med urbefolkningar och sätter upp en stor pjäs i slutet på terminen som handlar om indianer. Förra året var jag och min väninna Annika och såg den pjäsen där Edward, som ju då gick i 2:an, spelade ”Totem no 3”, ha ha! Behöver knappast säga att han var inte leading actor.
Hur som helst – när jag fick reda på att samerna skulle komma till skolan skickade jag med dessa två lasson med en pojke som bor här i huset så han kunde visa hur samerna fångar sina renar. Som en kul, lite oväntad grej. Och jag undrar om inte samerna var de som blev mest förvånade!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s