Det går att leka doktor också

Här, liksom hemma i Sverige, pågår en diskussion om hur mycket skärmtid barn ”ska ha”. Vi var länge motståndare till att barnen överhuvudtaget skulle sitta framför datorn men sedan vi flyttade hit för ett år sedan så har saker och ting ändrats. Här används datorn mycket mer i undervisningen/läxarbetet och där är det ju bara att hänga med.

Edward fick ett Nintendo DS när han fyllde sex år. Innan det hade han aldrig spelat någonting annat än testat hos kompisar. Nintendot var genast den ”leksak” som drog mest och vi fick sätta upp regler för hur det skulle användas. Edward gjorde ett schema-förslag som vi godkände. Han hade lagt tonvikten av spelande på helgen, 10 minuter på vardagar och en fri dag. Toppen!!!
Sen kom (min) iPad in i bilden. Spännande för barnen men de använde den lagom. Men sen när vi flyttade hit så tycker jag allt har eskalerat. De har minst 80 minuter i veckan med läxor på datorn (matte och engelska). Sen spelar de spel med kompisar i nätverk och ibland googlar de något och tittar på på egen hand. Ok. Så är det, det är inte hela världen. Det jag har problem med är att datorn, iPad och sådana spel numera alltid är FÖRSTAHANDSVALET av lek. Alltid. För alla ungar.

Därför blir jag extra glad när jag ser det här. Doktor Nelle och nurse Lolas mottagning på 83rd Street.

I’m old school.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s