Skamligt?

Visst är det något skamligt med att lata sig? Göra ingenting. Läsa. Slötitta på tv. Vila. Ändå är det ju precis det som är skönast att göra ibland.

Som vuxen kan det vara ”riktigt härligt” att bli rejält sjuk. Nu pratar jag om feber över 40 grader, influensa, halsfluss eller något annat som gör en sängliggande i ett par dagar så man BARA KAN LIGGA STILLA OCH VILA. Undantaget är såklart RIKTIGA sjukdomar som cancer och så, och magsjuka. Det finns ingenting som är positivt med magsjuka. Visst är det så att det annars är väldigt svårt att ta sig tiden att bara slappa. Ligga ner och lata sig. Har man ”bara” 38 graders feber så tar man en Alvedon och går till jobbet. Har man ”bara” lite hosta häller man i sig hostmedicin och knegar vidare. Allergier och förkylningar ignorerar man totalt, de räknas inte ens.

Egentligen är det ju ganska dumt att vi inte tar oss den där tiden att bara slappa förutom när vi är störtsjuka. Vi skulle förmodligen orka mycket mera i längden och kanske bli lite lyckligare på kuppen om vi bara unnade oss att ligga ner och plöja en roman någon gång då och då en vanlig dag. Eller helg då, för de allra flesta av oss jobbar ju faktiskt (JA, jag räknar mig fortfarande till den skalan fastän man kanske kan säga att jag är in-between-jobs för närvarande)

Gissa vad jag har gjort idag?

En reaktion till “Skamligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s