En konversation

Idag när jag åkte hem med linbanan överhörde jag en konversation mellan två män. De verkade vara grannar eller liknande och pratade om en tredje man som de kände och det lät som att han också hade varit deras granne. Grannen de pratade om hade flyttat och bytt jobb. Från det jag kunde förstå var han i Hälso- och sjukvårds-branschen. Kanske inte läkare men liknande. Vad de pratade om var hans lön. Han hade gått från ett jobb som tidigare betalade honom $160.000 per år till ett annat liknande jobb i Florida som gav honom en lön på $1.000.000 per år.

Vilken löneökning på ett bräde, va!? Lite snabbt räknade jag ut (nej, det tog jättelång tid att räkna ut faktiskt och jag är inte säker på att det blev rätt heller och jag räknade dessutom avrundat och med dollarn på 7 kr så i ärlighetens namn finns det inte mycket matematiskt i den här beräkningen) att han ökade sin lön med ca 625%. De var lite avundsjuka på den här grannen men på ett bra sätt. De tyckte det var ”great!” för honom. Och jag förstår helt plötsligt vilka löner folk har här. Den här mannen som de talade om var ”en vanlig man”, från Roosevelt Island. Med en löneökning på 625% från en dag till en annan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s