Utvecklingssamtal och Spring Break!

För några veckor sedan fick vi mail om att det var dags för utvecklingssamtal i skolan. En fil var bifogad och där skulle man online boka upp sig för möten med de lärare som man som förälder ville träffa för att prata om hur det går för just ditt barn i skolan. Barnen har ju olika lärare i musik, gymnastik, konst, ESL (English as a Second Language) o.s.v. så det kan ju bli ganska många möten om man har fler än ett barn. Klockan 15 en fredag eftermiddag ”släpptes” tiderna online och det var huggsexa bland oss föräldrar för att få ihop tider som är vettiga så man inte måste vara där i flera dagar i sträck. Vi fick ihop ett bra schema och ska ikväll mellan 17.10-18.30 träffa Edwards och Nelles huvudlärare samt ESL-lärare. Vi valde att fokusera på det i år men det finns många som försöker träffa ALLA barnens olika lärare… Mötet är planlagt till tio minuter per barn och ämne, sen är det nästa. De här ”konferenserna”, som det kallas, håller på i tre hela dagar och gäller hela skolan.

I år spelar väl de här samtalen inte någon större roll för oss, vi vill ju mest försäkra oss om att ”allt går bra” men tänk om det inte gör det. Socialt, akademiskt eller att det är problem på annat sätt, hur tänker man då att det ryms i ett samtal på 10 minuter? Jag vet inte, jag kanske är av den gamla skolan men jag tycker att det är viktigt att man har tid för samtal. Särskilt när det är så viktiga samtal som utvecklingssamtal. Vad tycker ni?

Sen en god nyhet. I morgon börjar barnen sitt första lov – Spring Break! Inget Florida för oss i år men väl sovmorgnar och roliga aktiviteter på schemat. Påsken ska vi vara i Conneticut och där ska vi även träffa Richards syssling! Ja, han har ju släkt här. Släkt som var okänd för honom tills för bara ett par år sedan men som vi nu ska få träffa. Sysslingen är en man (kille?) i Richards ålder som har barn i våra barns ålder. Ska bli så kul och spännande.

4 reaktioner till “Utvecklingssamtal och Spring Break!

  1. Hej, vad roligt att träffa släkt i usa, jag har ju faktiskt också det eftersom min mammas farbror utvandrade och stannade kvar, som du vet föddes ju okcså min mamma i usa, new jersey, Orange, men de vandrade hem, jag håller på och släktforskar och det är så spännande, man kan hitta intressanta och oväntade saker i \”böckerna\”, nu när du har tid kan du alltid hooka upp på arkiv digital och sätta igång….kram och glad påsk! Annika

    Gilla

  2. Jo, en sak till, upptäckte att min farfars farmor hette, gissa vad, Hedda! egentligen hedvig, men i födelseboken står det Hedda. Kul, kul!A.

    Gilla

  3. det får bli om något år, då hoppas jag att vi sparat tillräckligt med pengar för några veckors tripp. Det ser jag fram emot. Roligt at det går bra för barnen! Åhm nu måste jag nattinattia, har hängt på arkiv digital lite för länge;.)kram kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s