Det är väl lika bra att börja då

Jag kan inte ladda upp bilder än. Det går inte blogga från mobilen. Jag har inte ”tid” men jag vill ju ändå att ni ska veta hur vi har det så jag får väl köra igång ändå.

Jag gör en speed-update på läget:

Bostad Vi har skrivit kontrakt på en lägenhet i en fastighet som heter Octagon här ute på Roosevelt Island. Lägenheten är en hörnlägenhet på 8:e våningen med ”spektakulär utsikt” enligt beskrivningen. Och det är det verkligen. Manhattan rakt in i lägenheten med lite vatten emellan, East River, där det passerar båttrafik dagligen. Det är lite som hemma med Hammarbykanalen och Sjöstaden. Eller…kanske inte riktigt. Men lite.

Lägenheten är inte särskilt stor, 100-120 kvm och har tre sovrum och ett ”vardagsrum” med öppen planlösning/barkök. Typiskt amerikanskt. Helt ok. Igår var vi på IKEA och rekade sängar m.m. som ska inhandlas. Kommer bli en intressant flytt. Vi får inte tillgång till lägenheten förrän slutet av mars så tills dess bor vi hos vår OTROLIGT snälla vän, Eliza, här på Roosevelt Island. Sen måste ALLT klaffa med datum för shipment, leverans från IKEA och vår egen flytt härifrån. Kommer säkert gå bra, mohahahah!

Skola Barnen var inbokade på intervju på UNIS (FN-skolan) i förra veckan och vi hade väntat oss en liten ”mys-pys-intervju” med någon rektor eller så, bara för att de skulle konstatera hur fantastiska våra barn är och sedan säga ”Welcome”. Nu blev det inte riktigt så. Barnen sattes i ett rum för sig själva (jag fick vara med och ge instruktioner för att sedan gå) och sedan testades de på matte, engelska, problemlösning…you name it. Nelle fick två A4-sidor med matteberäkningar (uppställda tal med plus och minus) som hon på egen hand skulle räkna ut. Gah! Hon är 5 år!!! Sedan skulle både hon och Edward skriva en berättelse på engelska och illustrera med färglagda bilder….ja, jag säger då det. Vi får svar i veckan och det vi lutar oss mot just nu är att de sa att ”det såg bra ut”… Vi har ingen plan B så vi lever väl liksom i total förnekelse tills dess vi får besked. Jag kommer såklart meddela er hur det går.

Shopping Ja, jag tar de viktigaste händelserna först! Ni måste bara komma hit och se. Galet. Ibland kan jag tänka att det är inte så konstigt att amerikanerna är som ”de är”. Om man i en vanlig kvartersbutik erbjuder 8 dubbelfrysar med bara olika glassorter så blir det lätt ”fattigt” när man reser någon annanstans.

Dagen idag Spelat fotboll med barnen i 1,5 timme på förmiddagen. Lagat lunch och ska på eftermiddagen till lägenheten för att fota och ta mått. Lyckas jag ska ni få se bilder.

KRAM till alla som läser. Från och med nu så är jag på! Som vanligt är det smått och stort, högt och lågt och mycket mycket om mitt lilla liv i stora New York!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s